Tiež vám už dochádza inšpirácia pri vymýšľaní, narodeninových, vianočných alebo iných darčekov? My vám s tým pomôžeme! Teda aspoň s výberom darčeka pre nadšeného fotografa. Vytvorili sme pre vás zoznam najlepších darčekov pre fotografov, ktoré sú vhodné aj pre tých najnáročnejších fotografov. 

Naše Top tipy na darčeky

Puzdrá na pamäťové karty

V dnešnej dobe dát sme nútení mať pri sebe viac než jednu pamäťovú kartu. Hlavne ak nechceme aby nás pri fotení prekvapil nedostatok pamäte. Puzdro na pamäťové karty poskytuje bezpečné a organizované úložisko. Takýto obal je ideálny na ochranu pamäťových kariet pred poveternostnými vplyvmi a častokrát aj pred tvrdým zaobchádzaním.

Kit na čistenie objektívu

Kvalitná fotografia začína s čistým objektívom. Ideálna sada obsahuje fúkač, mikrovláknovú utierku a štetec pre efektívne čistenie. Skvelý darček pre každého fotografa. 

Sada na čistenie snímača

Táto sada je trochu špecifickejšia než tá na čistenie objektívu. Prach na snímači môže poškodiť snímky. Špeciálna stierka a prípravok na čistenie snímača ponúkajú jemnú starostlivosť. A ktorú teda zvoliť? My odporúčame túto kompletnú sadu.

Pamäťové karty

Nezávisle od typu fotografie vždy potrebujete dostatok pamäťových kariet. Čím viac tým lepšie. Darujte fotografovi ďalšie karty na ukladanie jeho snímok. SanDisk karty sú rýchle a dostupné v rôznych kapacitách. U nás je výber naozaj široký.

Utierky z mikrovlákna

Každý fotograf vie, že mikrovláknových utierok nie je nikdy dosť. Sú vhodné na čistenie objektívu, hľadáčika alebo displeja. Ideálny darček pre každého fotografa. 

Držiak na krytky objektívu 

Už žiadna stratená krytka objektívu. Funkčný a praktický darček, ktorý ocení každý majiteľ objektívu, hlavne ten, ktorý si zakladá na bezpečnosti svojej techniky. Zvoľte si ho vo forme kľúčenky, pracky na popruh techniky či tašky alebo pripnutie priamo k fotoaparátu. 

Fotobrašňa

Väčšina fotografov má rada poriadok. A ešte radšej bezpečie pre svoju techniku. Brašňa na fotoaparát a  príslušenstvo pomáha udržať všetko v taške usporiadané a v bezpečí. Množstvo vreciek a úložných priestorov je len ďalšie plus. Pozrite si našu ponuku.

Praktický statív

Každý fotograf ocení kompaktný prenosný statív. Model známy ako tripod s flexibilnými nohami je skvelý na improvizované zábery, ľahko sa skladá a nezaberá veľa miesta. Pozrite si tieto GorillaPody.

Remienok na fotoaparát

Remienky na fotoaparátoch nie sú len obyčajným módnym doplnkom. Aj v tomto prípade ide hlavne o bezpečnosť vášho fotoaparátu počas náročného fotenia. Aj keď niektoré sú naozaj štýlové. Vyberte si z remienok na zápästie alebo na krk.

Diaľkový ovládač spúšte

Pre fotografa, ktorý rád fotí či točí sám seba, alebo potrebuje odpáliť spúšť na diaľku je bezdrôtový diaľkový ovládač spúšte skvelým darčekom. Taktiež fotenie diaľkovou spúšťou pomáha eliminovať chvenie pri snímaní napríklad v nízkom osvetlení. U nás nájdete diaľkové ovládanie pre rôzne značky fotoaparátov.

Náhradné batérie

Po obavách z nedostatku pamäte prichádza aj strach z vybitej batérie. Túto fóbiu potlačíte náhradnou batériou. Tak sa vyhnete problémom s vybitým fotoaparátom v nesprávny moment. 

Fotobatoh

Darček, ktorý naozaj poteší každého kreatívneho fotografa či videomakera. Fotobatohy ideálne na cestovanie za úžasnými zábermi zabezpečia vašu techniku pred vplyvom počasia, stratou a rukami zlodejov. U nás odporúčame batohy od značky Vanguard.

Stále ste nenašli vhodný darček? Ak stále váhate skontrolujte aj príslušenstva pre objektívy ako filtre, clony či ochranné návleky. My však verím, že ideálny darček ste si už našli aj s našou pomocou. Prajeme veľa radosti z darčeka a množstvo úžasných záberov.