K úspešnému základnému objektívu Tamron 28-75/2, 8 pre Sony E sa teraz pridávajú ďalšie 3 sklá, ktoré tak rozširujú ponuku objektívov výrobcu Tamron pre fotoaparáty Sony E s full frame snímačom. Tentokrát ide o objektívy s pevným ohniskom 20 mm , 24 mm a 35 mm a všetky modely disponujú zhodne slušnú svetelnosťou f/2,8.
Tamron pri vývoji týchto objektívov kládol hlavný dôraz na maximálnu kvalitu obrazu pri zachovaní kompaktných rozmerov a nízkej hmotnosti , tak aby objektívy, drobná tela Sony, zbytočne neťažilo.
Podľa uvedenej hmotnosti všetkých troch objektívov v rozmedzí od 210 g do 220 g sa dá povedať, že Tamron splnil požiadavky po nízkej hmotnosti a čo do rozmerov sa zdá byť požiadavka na kompaktnosť tiež splnený.
Maximálny optický výkon zaisťuje nová konštrukcia doplnená LD a GM optickými prvkami. Podľa Tamronu je výsledná ostrosť brilantná od stredu až k rohom obrazu.
Ostrenie zaisťujú OSD DC ostriaci motorky, ktoré sú veľmi tiché a rýchle , objektívy sa tak skvele hodí aj pre natáčanie vidosekvencí bez rušivých zvukov ostriacich motorčekov.
Konštrukcia objektívu je odolná proti vlhkosti, nie je vhodné s objektívmi vyčíňať pri prietrži mračien, ale znesú použitie vo vlhšom prostredí.
Všetky 3 objektívy ponúka veľmi krátku ostriaca vzdialenosť ca 15 cm a pomer zobrazenia 1:2 . výsledné fotografie tak môžu byť veľmi zaujímavé, kedy je v popredí detail, doplnený širokým záberom v pozadí.

Vnímame tieto tri objektívy ako dobrý krok zo strany Tamronu, cena sa zdá veľmi príjemná a keď si Tamron aj u týchto modelov zachová svoju optickú kvalitu, na ktorú sme si už zvykli, myslíme si, že sa máme naozaj na čo tešiť.
Dostupnosť už v priebehu novembra 2019.